Coaching

Het leven zit vol keuzes. Het is jouw taak er het beste uit te halen!Bewegwijzeringspaal naar Who, What, Where, When, Why, How, Questions en Answers

Ik coach mensen op gebied van werk en prive, afhankelijk van hun eigen behoefte. Mijn rol als coach daarin is om het te faciliteren de juiste oplossingen en antwoorden te vinden. Niet op het voor je op te lossen.

Coachingsfilosofie

Mijn ervaring vanuit de consultancy, in combinatie met kennis uit studies bedrijfskunde en psychologie, gebruik ik om mensen meer inzicht te geven in hun patronen van denken, doen en voelen en in de interactie en communicatie die ze met anderen hebben.

Ik coach op basis van de co-active coachingsfilosofie en -methode. Deze is ontwikkeld door het gerenommeerde Amerikaanse CTI-instituut. CTI is een non-profitorganisatie die zich focust op training van coaches en leiderschapsontwikkeling over de hele wereld. Regelmatig ga ik naar Londen om daar mijn trainingen te volgen. 

Als je meer wilt weten over het (geweldige!) co-active model, klik dan op deze link.

 

Wat zijn coachingvragen?

Je coachingsvraag kan heel concreet zijn, of juist nog niet helemaal duidelijk. Dat maakt niets uit. Tijdens de sessies komen we er vanzelf achter wat voor jou belangrijk is en waar je aan wilt werken.

Het kunnen specifieke werk-vragen zijn. Bijvoorbeeld omdat je een andere functie of rol hebt gekregen, of omdat je juist iets heel anders wilt doen dan je nu doet. Het kunnen ook hele andere uitdagingen in je leven zijn: Je relatie, of het ontbreken daarvan, een behoefte aan meer balans, of een duidelijker doel in je leven.

Dit zijn voorbeeldvragen. Misschien herken je er iets in. Maar het kan ook zijn dat jij met hele andere kwesties zit. De enige manier om er achter te komen of ik je kan helpen, is een gesprek aan te gaan. Dus aarzel niet om contact op te nemen!

Hoe werk het?

Bij coaching is het belangrijk dat er een ‘klik’ is tussen de coachee (diegene die de coaching ontvangt) en de coach (ik). We voeren een kennismakingsgesprek (zonder kosten) waarbij we je vraag bespreken en samen bepalen of het klikt. Op basis daarvan bepaal jij of je verder wilt gaan en ik of ik daarmee kan helpen. 

Vervolgens maken we een afspraak voor 3 coachingssesies waar steeds ongeveer 3 tot 5 weken tussen zitten. Dit aantal en frequentie van sessies gebruiken we om een coachingsrelatie op te kunnen bouwen en tegelijkertijd ook al wat resultaat te kunnen behalen. 

Kosten per sessie van een uur zijn 125 euro (ex btw). De sessies kunnen face-to-face plaatsvinden op locatie, maar ook via de telefoon. Ik kan ook naar je toekomen (op basis van kilometervergoeding).

Referenties van cliënten

 

Hieronder vind je een aantal referenties van cliënten die ik heb mogen coachen om een beeld te geven van wat de coaching hen brengt en oplevert. 

 

Ferry, Manager bij een Ministerie (NL):

“De coaching door Martijn heeft me geholpen om bewust om te gaan met de ruimte die ik in relaties in neem en de eerste indruk die ik maak. Naast inzicht in modellen en theorie, gaf hij scherp terug wat hem opviel in mijn antwoorden en reacties. Hij stelde de juiste vragen om spin-off te creëren tussen de coaching sessies. Kort persoonlijk contact per mail of telefoon om me te herinneren aan mijn  denkwerk, gaf een extra boost. Veel opbrengst van een beperkt aantal sessies!”

 

Beverley, zelfstandig marketing expert en coach (UK): 

“Ik voel me zoveel meer zeker over de beslissingen die ik nu neem. Waar ik voorheen vol met twijfels zat over (bijna) alles wat ik deed, vertrouw ik nu op mezelf. Martijn me heeft geleerd om ‘in controle’ te zijn en keuzes te maken in plaats van te reageren op de omstandigheden om me heen. Hij is grappig en brengt humor in gesprekken over lastige onderwerpen, terwijl hij me door mijn verandering - om mijn leven en prioriteiten beter te managen – heen begeleid. Ik kan Martijn niet sterk genoeg aanbevelen als een geweldige en scherpe coach die je leven kan veranderen. Bel hem op!” 

 

Donald,Partner bij internationaal consultancybedrijf (UK & NL) 

“Door de coachingssessies met Martijn ben ik weer in beweging gekomen. Ik zat vast in werk, in mijn relaties – met dates, met vrienden en mijn familie – eigenlijk in mijn hele leven. Ik heb een baan die veel van mijn eist en als manager is het gemakkelijk om helemaal in het werk te duiken zonder nog enige aandacht te besteden aan mijzelf en de dingen die ik wil. Ik voelde me ongelukkig, gefrustreerd en alles was onbevredigend. Samen met Martijn heb ik gekeken wat voor mij echt belangrijk is. Wat er zit achter al dat werken, de stress en de oppervlakkige contacten die ik heb met de mensen om me heen. Ik sport weer en zorg veel beter voor mezelf – zowel mentaal als fysiek. Ik richt me met name op de kwaliteit van mijn werk en minder op het aantal uren dat ik maak. Het is makkelijk om weer in je oude gewoontes terug te vallen, maar na iedere coachingssessie (of reality-check), voel ik weer de kracht om die dingen te doen waar ik voor sta en om mijn grenzen te bewaken. Martijn daagt me daarbij heel goed uit en is een geweldige coach om naast je te hebben lopen als je in je veranderproces bezig bent.” 

Partner Coach

Wil je samen met je partner aan je relatie werken? Lees meer over de Partner Coach.