Presentatie

MicrofoonIn je werk ben je vaak bezig om jezelf te presenteren en anderen te overtuigen. En of je dat nu in een meeting met twee mensen moet doen (bijvoorbeeld een sollicitatie) of voor een zaal met 300 mensen (tijdens een congres); je wilt graag een goede indruk maken.

Belangrijk bij iedere presentatie of bij elk gesprek is de balans tussen de inhoud (waar het over gaat), het proces (hoe het verloopt en jouw performance daarin) en de relatie (tussen spreker en publiek). In mijn advies en trainingen schenk ik aandacht aan alle drie aspecten en vind samen met jou de juiste balans.

Op gebied van presentatie en performance heb ik verschillende ‘producten’ (zie hieronder). Voor alle trainingen geldt, dat jij veel zult oefenen en gaat ‘doen’.

Boodschap & verhaal

Een interactieve training, met name gericht op de kwaliteit van jouw inhoudelijke verhaal en de hulpmiddelen (powerpoint presentaties, filmpjes, etc) die je daarvoor gebruikt. Hoe zorg je dat je een duidelijke boodschap hebt, een goede structuur en een geïnteresseerd publiek? Dit kan een algemene training zijn, of gericht op een specifieke presentatie die je moet gaat geven.

Presentatievaardigheden

Deze training is met name gericht op de manier waarop jij presenteert. Hoe bereid je je optimaal voor? Hoe sta je er bij? Hoe gebruik je je stem, stiltes, handen, lichaam? Hoe ga je om met vragen? Heel veel tips & tricks waar je concreet mee aan de slag kunt. We nemen je presentaties op en evalueren je performance gezamenlijk.

Workshoptraining

Moet je tijdens je werk of een congres een workshop geven? Dat klinkt vaak makkelijker dan het is! Een goede interactieve workshop opzetten en leiden is een uitdaging – zeker als je zelf ook nog inhoudelijk expert op een onderwerp bent! In deze training kijken we naar de rollen binnen een workshop, naar de structuur van je sessie en naar de interactiviteit.

Tips voor presentaties en workshops

Moet je een presentatie geven? Ga je een workshop leiden? 

Via onderstaande link vind je 10 tips om je presentatie effectiever te maken. 
Veel succes met je voorbereidingen!

10 tips voor presentaties en workshops